Pagina's

maandag 20 april 2015

Last van hooikoorts ?

Het is lente en alles gaan weer groenen en bloeien de zon gaat weer schijnen, allemaal heel leuk maar
voor de mensen met hooikoorts is het soms iets minder leuk. Ik heb er ook last van. Deze lente begon goed en had ik er nog niet echt veel last van tot het gisteren begon, een loopneus, prikkende ogen, hoofdpijn omdat je elke keer je neus op moet halen. Daarom hieronder wat tips waardoor je er net iets minder last van heb.

1. De meest voor de had liggende tip. Vermijd pollen en stuifmeel, je kan natuurlijk niet altijd binnen blijven maar probeer het wel zo veel mogelijk. Wil je toch heel graag naar buiten ga dan als het heeft geregend ik heb er dan veel minder last van.

2.  Voorkom dikke rode ogen door een zonnebril te dragen als je naar buiten gaat, Gaan ze toch prikken wrijf dan zo min mogelijk in je ogen en leg er iets nats op zoals een nat washandje of doekje.
3. Een loopneus is echt een van de meest vervelende dingen maar doordat je elke keer je neus moet snuiten lijkt je huid er om heen wel schuurpapier het is helemaal droog. Tips hiervoor doe vaak crème op ik weet dat vaseline niet mega goed is voor de huid want het verstopt je poriën en daardoor kan je puistjes krijgen maar als je huid zo droog is kies er dan toch voor om het op de smeren want het zorgt er wel voor dat het minder droog wordt. ook helpen gezichtsmaskers heel goed,doe deze gewoon net wat vaker op dan normaal.

4. Houd je raam zo veel mogelijk dicht en poets je kamer, was je beddengoed regelmatig en ga zelf ook voor het slapen in de douche.

5. De apotheek. Je kan voor hooikoorts ook dingetjes halen bij de apotheek, zoals neusspray en hooikoorts pilletjes en drankjes. Zelf het ik pilletjes die er goed tegen helpen allen duurt het wel een week voordat ze werken.

6. Als je neus heel erg verstopt is kun je ook een stoombad nemen. vul een bak met heet water en doe er eucalyptus in ga er boven hangen met je hoofd en doe er een doek overheen zodat de stoom niet allemaal verdwijnt.

Met deze tips zal de hooikoorts niet verdwijnen maar het maakt het wel iets makkelijker.
hebben jullie nog tips? plaats ze hieronder in de reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten